WWW.MOTORHOME-HUREN.TOPLINK.BE
dakkoffer reisdocumenten mobilhome stalling oost-vlaanderen camper e-bike kortlopende reisverzekering
Home - Mobilhome Aankooptips

 Mobilhome - Tips Aankoop Motorhome

Tips Kopen Mobilhome!

Ga je een mobilhome kopen of een motorhome huren? Als je enkel van plan bent om 2 weken per jaar op reis te gaan, is het antwoord simpel: huur een mobilhome. Vanaf 30.000 kilometers per jaar wordt een mobilhome kopen interessant.

Motorhome Tips: lange afstanden
Een mobilhome is een voertuig voor lange afstanden in een korte periode. Voldoet de camper aan de eigenschappen die hiervoor nodig zijn? Hoe zit het met het laadvermogen (minimum 500kg voor 2 personen)? Voortractie of achtertractie?

Camper Tips: inrichting stuurcabine
Kan je een goede rijhouding aannemen? Is er voldoende beenruimte? Hoe zit het met opbergruimtes en navigatiesyteem?

Mobilhome Tips: motorhome uittesten
Als je een mobilhome wenst te kopen, huur dan eerst de mobilhome die je wenst te kopen of een vergelijkbaar model.

Motorhome Tips: verbruik camper
Wat is het verbruik van de mobilhome als deze volgeladen is.

Camper Tips: veiligheid mobilhome
Mobilhomes hebben een andere wegligging dan een personenwagen. Hoe de wegligging is en welke de remafstand is bij een volgeladen mobilhome is heel belangrijk om weten.

Motorhome Tips: kostenplaatje
De aankoop van een camper is een grote investering, maar denk ook aan de bijkomende kosten: stalling, verzekering, aankoop toebehoren, ...

Mobilhome Tips: motorvermogen
Is het motorvermogen van de mobilhome voldoende. Niets is irritanter dan een motorhome die niet optrekt bij het invoegen op drukke wegen of moeilijk een berg op kan.

Camper Tips: nutsvoorzieningen
Voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit. Is er een grote watertank? Hoe werkt de afvalwatertank? Wat zijn de sanitaire voorzieningen? Hoe wordt er elektriciteit geleverd en wat is de levensduur? Werkt de gastoevoer via een LPG-tank of via gasflessen?

Mobilhome Tips: indeling motorhome
Bekijk goed de indeling van de mobilhome. Is deze indeling optimaal? Is het mogelijk met het voorzien aantal personen in de motorhome te verblijven? Kunnen er bijvoorbeeld twee personen slapen wanneer er andere personen nog een gezelschapsspel wensen te spelen aan de tafel?

Camper Tips: aankoopvoorwaarden
Belangrijk is dat je in de aankoopvoorwaarden laat opnemen dat, als de mobilhome niet geleverd wordt op de gewenste datum, je een vervangmobilhome krijgt. Waar je best rekening mee houdt is dat mobilhomes boven de 3.5 ton in sommige landen (zoals Oostenrijk) zware tolgelden moeten betalen.

laptop - permanent ontharen - trampoline huren - vouwfiets kopen - springkasteel huren - wellness weekend
 webdesign